[SISÄLLYSLUETTELO]  [HARPARSKOG-LINJA[TAISTELUT HANGON RINTAMALLA[RAKENTEET HANGON RINTAMAN TAISTELUALUEILLA]

[GALLERIA
[INFO[LINKIT]  [LÄHTEET]  [SIVUKARTTA[PÄIVITYKSET]

 

SISÄLLYSLUETTELO

1.0. Harparskog-linja

1.1. Harparskog-linja: Lisäykset

2.0 Taistelut Hangon Rintamalla

3.0 Rakenteet Hangon Rintaman taistelualueilla

4.0. Galleria

5.0. Info

6.0. Linkit

7.0. Lähteet

8.0. Sivukartta

9.0. Päivitykset (25.09.2009)

Hanko - Hangö

 

TIEDOITUS SIVUSTON TULEVAISUUDESTA

- Tämä sivusto sai alkunsa innostuksestani kartoittaa Harparskog-linja valokuvin. Harparskog-linjasta tällä sivustolla onkin nähtävissä valokuvin varustettu esitys josta olen saanut monelta ihmiseltä kiitosta.

- Harparskog-linjan jälkeen suuntasin katseeni niihin taisteluihin, joita Hangon Rintamalla käytiin. Tarkoituksena oli dokumentoida taistelupaikat valokuvin, varustaa esitykset kartoin sekä luoda taistelun kulusta kuvaus käyttäen julkaistua kirjallisuutta sekä Sota-arkiston lähdemateriaalia. Jotta tehtävä ei varmasti olisi helppo, päätin tinkimättömänä luonteena vielä kaikenlisäksi dokumentoida taistelupaikoilta löytyvät rakenteet samalla kertaa. Lisäksi taisteluissa en päättänyt keskittyä vain tunnetumpiin taisteluihin, vaan liittää mukaan myös pienempiä partiokahakoita sekä isomman kuvauksen kanoottipartioista, jotka ovat ainutlaatuinen luku Suomen sotahistoriassa.

- Valitettavasti tehtävä oli ja on edelleen todella aikaa vievä yhden tai kahden ihmisen harrastuspohjalta tehtäväksi. Lisäksi tietyt vaikeudet Harparskog-linja esityksen tiimoilta aiheuttivat kieltämättä hieman motivaation puutetta, vaikka aihe kiinnosti ja kiinnostaa edelleen.

- Se mitä Hangon Rintaman taistelu- ja taistelupaikkojen rakenteiden esittelyistä sain valmiiksi vuosina 2007 ja 2008 on lojunut tietokoneeni kovalevyllä odottamassa, että tekijä saisi uutta puhtia. Valitettavasti tekijän puhti loppuu siihen, kun katson rakentamiani karttoja ja tekstinmäärää. Ja kaikki tämä vielä kahdella kielellä, Suomeksi ja Englanniksi.

- Monien ihmisten pyynnöstä olen päättänyt ladata sivustolle sen mitä esityksistä sain valmiiksi. Osa taisteluista on täysin valmiita esityksen osalta ja sama koskee tiettyjen alueiden rakenteita. Osa taas on täysin vailla mitään sisältöä ja osa loppuu kesken. Lisäksi oikolukua en ole suorittanut, vaan esitys on siinä mallissa, kuin missä se rakennusvaiheessa 2007 - 2008 oli.

- Tällainen keskeneräisten töiden esittely sotii täysin omaa ehdotonta luonteenpiirrettäni vastaan, mutta toivon, että huolimatta keskeneräisyydestä, nautitte edes niistä alueista mitkä ovat valmiita valokuviansa myöten.

- Lähdeluetteloa en ole päivittänyt, vaan se on minulla erillisellä dokumentilla. Latasin myös tämän dokumentin internettiin, jotta esityksellä olisi pohja lähdemateriaalinsa puolesta. Kyseessä on vain Sota-arkiston lähteitä, kaikki julkaistu kirjallisuus on kohdassa 7.0 Lähteet.

Lähdedokumentti

- Kaikki tuo dokumentaatio on minulla kopioina odottamassa sitä hetkeä, kun tekijällä on taas puhtia!

Kimmo Nummela
25.05.2009

Copyright © 2005, 2006, 2007 Kimmo Nummela